media-analyse – burgerparticipatie – veiligheid & criminaliteit - journalistiek

Studeerde eerst internationale betrekkingen en conflict studies en daarna journalistiek. Woonde daarvoor langere tijd in het buitenland, maar geboren en getogen in Drenthe. Is, zoals mooi omschreven door Daniel Lohues, ‘met dizze horizon verweben’.

Linda combineert het liefst (online) analyse en interviews, om vervolgens een helder advies te schrijven. Voor ANNE (en zus EMMA) deed ze dit onder andere rondom digitale participatietools. Reist met liefde het hele land door.

Met een master journalistiek op zak, draait ze haar hand niet om voor redactiewerk. Zo schrijft ze voor Overheid van Nu regelmatig over interbestuurlijke samenwerking in de regio Noordoost.

Linda deed tijdens haar studie veel onderzoek naar beeldvorming in de media. Ze vraagt zich af hoe dit zich verhoudt tot gevoelens van onrust in de maatschappij én hoe we die weg kunnen nemen.

Weet ook het nodige over burgerinitiatieven en collectieve actie. Vindt met name het spanningsveld tussen overheid en burger interessant. Welke spanningen zijn er? En waarom? Linda brengt het in kaart. Om daarna na te denken over oplossingen.

Drijfveer: Begrijpelijk maken van maatschappelijke vraagstukken, zodat er kan worden gezocht naar werkbare oplossingen.
Specialisatie: media-analyse, veiligheid en criminaliteit, burgerparticipatie, journalistiek
Werkte eerder als: onderzoeks- en projectmedewerker Institutions for Collective Action aan de Universiteit Utrecht.
En tijdens/tussen studies o.a. als journalist, redacteur en onderzoeksassistent in binnen- en buitenland. 

Contact: deveen@wijzijnanne.nl