Bettina Bock: ‘Aanpak krimp vraagt om samenwerking overheden, bedrijfsleven én burgers’

Bettina Bock: ‘Aanpak krimp vraagt om samenwerking overheden, bedrijfsleven én burgers’

Haar enthousiasme over het Randland werkt aanstekelijk. Bettina Bock is bijzonder hoogleraar bevolkingsdaling en leefbaarheid voor Noord-Nederland (Groningen) en hoogleraar inclusieve plattelandsontwikkeling (Wageningen). Ze maakt zich zorgen over krimp op het platteland, maar ziet ook mogelijkheden: ‘We zijn een klein land hè? Je zou toch denken dat het op te lossen moet zijn’.

 

ANNE's Linda interviewde Bettina Bock voor de website Overheidvannu.nl. Een gesprek over krimpbegeleiding en -bestrijding, interbestuurlijk samenwerken en de stempel 'krimpregio'. Lees het hele artikel hier.

 

Foto: Guy Akkermans

U bent hier

Thema experts

Linda de Veen

Junior adviseur/onderzoeker

Stad en Land

Nederland is ruimte. Co-creatie van beleidsmaker, bestuurder, markt en inwoners. Samen bepalen we hoe Nederland eruitziet. Dutch design. Flux. Meer dan ooit op een kruispunt: hoe blijft ons land leefbaar?

Zorg en samenleven

Het aanbod van de zorg in de regio Noordoost kent een aantal uitdagingen. In een complex samenspel van specialisten, verzekeraars en steeds assertievere patiënten, zien we langzaamaan verschillen ontstaan tussen