Nu decentrale overheden zoveel mogelijk digitaal werken, vraagt dat ook om digitale vormen van participatie. Maar hoe doe je dat? Wij brachten het voor Democratie in Actie in kaart in onze inspiratiegids digitale participatie. De gids is veel gedownload. Daarom heeft Democratie in Actie ons gevraagd een verdieping te maken. In een serie webinars komt elk type tool uitgebreid aan bod. Wij leveren daarvoor een aantal tabellen aan waarin we de tools scoren op verschillende criteria en functionaliteiten.

De digitale mix en videoconferentietools

De eerste webinar in november stond in het teken van de algemene lessen uit de inspiratiegids en videoconferentietools. Kies je voor Zoom, Teams, Webex of liever een open source variant als Jit.si? Waar moet je eigenlijk op letten in je keuze? En hoe kun je videoconferentietools inzetten in participatietrajecten?

Gemist?

Kijk het eerste deel van het webinar (over de digitale mix) hier terug op YouTube.

En kijk het tweede deel van de webinar (over videoconferentie) hier terug op YouTube.

Nog in aantocht

De volgende webinars staan in het teken van dialoogtools en stemtools. Deze vinden waarschijnlijk plaats in februari 2021. Bij de webinar over stemtools zal ANNE’s Linda aanwezig zijn om dieper in te gaan op de mogelijkheden van stemtools.

Daarna volgen nog webinars over:

  • Brainstormtools
  • Vlog- en podcasttools
  • Surveytools
  • Monitoringtools
  • Sociale media

Liever lezen?

Download de Inspiratiegids Digitale Participatie (pdf)

Of bekijk de tabel over videoconferentietools (pdf)

 

Geschreven door

Linda de Veen

media-analyse – veiligheid & criminaliteit - burgerparticipatie - journalistiek

Abonneer je vandaag nog op onze nieuwsbrief