nieuwsgierige bruggenbouwer - bestuur & governance - zorg & samenleven

Oplossingen zoeken voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Dat is wat Anne graag doet. Ze werkt altijd vanuit hoofd, hart en handen.

Anne gelooft dat als deze drie een plek hebben in het proces, de acceptatie van de oplossing groter is bij alle betrokken partijen. Begrijpen wat er speelt, voelen wat dat voor de ander betekent en vervolgens handelen. Om daarna daadwerkelijk te ervaren wat de oplossing die je biedt betekent voor de omgeving. 

In haar werk verbindt Anne strategie en uitvoering. Daarvoor gebruikt ze haar creativiteit, voeten-in-de-klei-mentaliteit en  nieuwsgierigheid. Denken is prima, maar Anne is een van de eersten die roept: "Zullen we nu aan de slag gaan?"

Anne maakt zich complexe vraagstukken snel eigen. Neem het aardbevingsdossier in Noord-Nederland, dat gaat van techniek tot aan bestuurlijke processen. Anne heeft zich er, als strategisch adviseur, de afgelopen jaren in verdiept. 

Een maatschappelijk vraagstuk dat enkel op te lossen is vanuit verbinding, vertrouwen en durven pionieren. Eigenschappen die perfect bij Anne passen.

Werkte eerder als: strategisch adviseur bij Nationaal Coördinator Groningen en Centrum Veilig Wonen. Daarvoor werkzaam in het sociaal domein. 
Extra: Woont al jaren in de stad, maar stiekem verknocht aan het Groningse platteland. 

Contact: kroese@wijzijnanne.nl